Close Me!

Stii meserie dar nu ai calificare?

Iunie 2014

Stii meserie dar nu ai calificare? Acum ai solutia! ASIM - Asociatia "Inapoi la Munca"

 • Stii meserie dar nu ai calificare?

  Iunie 2014

  Stii meserie dar nu ai calificare? Acum ai solutia! ASIM - Asociatia "Inapoi la Munca"

 • Servicii de evaluare!

  Iunie 2014

  Asociatia "Inapoi la Munca" ofera programe si servicii de evaluare si certificare a competentelor profesionale in 27 de calificari si ocupatii.

 • Evaluari in toata tara!

  Iunie 2014

  Vrei sa nu pierzi timpul pe drum si sa fi evaluat la locul de munca?

Pareri clienti

 • Ma declar foarte multumit de acest proces. Dupa parerea mea a fost un proces interactiv si a tratat toate problemele care ma interesau in mod direct. Acest lucru ma motiveaza sa va cataloghez ca fiind adaptabili si in acelasi timp adaptati catre cerintele din orice domeniu. Apreciez ca m-ati ajutat indiferent de programul de lucru pe care il aveti, pliindu-va dupa programul meu. - Breazu Marcel
  Evaluare competente Inspector de specialitate protectia muncii
 • M-am inscris la evaluare pentru ocupatia de Formator intrucat predam cursuri de 6 ani de zile si nu aveam un certificat care sa imi ateste competentele. Procesul mi s-a parut foarte eficient si la obiect, iar conditiile au fost deosebite. Recomand tuturor astfel de servicii!
  Ducu Ion-Valeriu
  Evaluare competente Formator - ASIM Targoviste
 • Am lucrat in strainatate in domeniul instalatiilor. Am venit in tara si am incercat sa deschid o firma, insa am avut nevoie de un certificat recunoscut. Am apelat la ASIM, procesul de evaluare m-a scutit de luni pierdute inutil la cursuri si bani dati in plus. Citireag Cristinel
  Evaluare competente Instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze - ASIM Bucuresti
 • Am apelat la serviciile de evaluare pentru calificarea de Patiser deoarece lucram in acest domeniu de multa vreme si nu aveam un certificat de calificare. La inceput m-am temut ca nu voi face fata, insa procesul este orientat mai mult pe practica si pe cunostinte concrete.
  Voicu Oana
  Evaluare competente Patiser - ASIM Targoviste
 • Reprezint o societate de productie articole textile. Am apelat la evaluarea competentelor pentru ca este o metoda foarte corecta si eficienta de certificare a competentelor angajatilor. Tarifele sunt foarte avantajoase si colaborarea cu ASIM decurge foarte bine.
  Oprea Steluta
  Beneficiar evaluare competente Confectioner textile - ASIM Ploiesti
 • Am lucrat mult in strainatate in domeniul constructiilor. Aveam experienta si am venit la ASIM pentru a obtine un certificat recunoscut national si in Uniunea Europeana pentru Dulgher, tamplar, parchetar. Acesta mi-a fost de foarte mult folos. Apelati cu incredere!
  Manolea Petrut-Alexandru
  Evaluare competente Dulgher, tamplar, parchetar - ASIM Targoviste
 • Am apelat la serviciile de evaluare si certificare in 2010, intrucat aveam nevoie de un certificat recunoscut pentru ocupatia de Inspector protectia muncii. Aveam experienta multa in domeniu si cursul ar fi durat prea mult. Pentru mine a fost solutia ideala. Recomand!
  Barbu Marian
  Evaluare competente Inspector de protectia muncii - ASIM Targoviste
Acum te afli pe: Despre certificate

Despre certificatul de competente profesionale

Certificatul de competente profesionale

Certificatele de competente profesionale eliberate de catre Centrul de Evaluare si Certificare a Competentelor Profesionale ASIM sunt recunoscute la nivel national si in statele membre ale Uniunii Europene, conform prevederilor O.G. 129/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.


Fata certificat de competente profesionale contine:

» datele de identificare ale candidatului (nume, prenume, CNP, data nasterii);
» codul standardului ocupational / de pregatire profesionala;
» calificarea pentru care a fost evaluat;
» numele si prenumele evaluatorului;

Se semneaza de catre Conducatorul si secretarul Centrului de evaluare, iar in coltul din dreapta sus este aplicat timbrul sec al ANC.


Verso certificat de competente profesionale contine:

» denumirea si codul standardului ocupational / de pregatire profesionala;
» unitatile de competenta evaluate;
» data certificarii fiecarei unitati de competenta;
» codul evaluatorului care a realizat evaluarea si certificarea si semnatura acestuia.


Recunoasterea certificatelor de competente profesionale si “echivalarea” acestora cu certficatele de calificare sau absolvire

O.G. 129/2000 este documentul fundamental care reglementeaza formarea profesionala in Romania. Aceasta ordonanta a fost completata prin O.G. 76/2004, iar la articolul 32, alineatul (4) este stipulat faptul ca reglementarea activitatii de evaluare de competente se face prin ordin comun al celor doua ministere cu atributii in formarea profesionala (Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului). Acest ordin este Ordinul 4543 din 23.08.2004 si vizeaza aprobarea "Procedurii de evaluare si certificare a competentelor profesionale obtinute pe alte cai decât cele formale". Aceasta procedura a fost completata prin Ordinul 3329/81 din 23.02.2005, iar la Articolul 33, alineatele (1), (2) si (3) aveti explicatii despre recunoasterea certificatelor de competente profesionale si "echivalarea" lor cu cele de calificare / absolvire:

(1) Persoanele declarate competente în urma procesului de evaluare primesc un certificat de competente profesionale, pentru unitatile de competenta în care au fost declarate competente.

(2) Persoanele declarate competente pentru toate unitatile de competenta specifice unei ocupatii sau calificari primesc un certificat de competente profesionale care cumuleaza toate competentele profesionale specifice acelei ocupatii sau calificari în conformitate cu standardul ocupational, respectiv standardul de pregatire profesionala.

(3) Certificatele mentionate la alin. (2) au aceeasi valoare ca si certificatele de absolvire, respectiv de calificare cu recunoastere nationala, eliberate în sistemul formal de formare profesionala.


Acte normative in domeniul evaluarii si certificarii competentelor profesionale

» Ordonanta Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor
» Ordonanta nr. 76/2004 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesionala adultilor
» Ordinul nr. 4543/468 din 2004 pentru aprobarea Procedurii de evaluare si certificare a competentelor profesionale obtinute pe alte cai decat cele formale
» Ordinul nr. 3329/81 din 2005 pentru modificarea si completarea Procedurii de evaluare si certificare a competentelor profesionale obtinute pe alte cai decat cele formale


Daca ne apreciezi munca,
recomanda-ne prietenilor tai!

Fiti alaturi de noi!
Portal Info

Cursuri Calificare Gratuite

Nu stii meserie si vrei calificare? Alege cea mai buna oferta pentru cursurile de calificare! Asociatia de Sprijin a Somerilor va ofera cursuri de calificare gratuite sau cursuri de calificare cu plata in peste
60 calificari / ocupatii.
Inscrie-te si tu la un curs

GRATUIT

Pentru informatii suplimentare vizitati:

www.cursuricalificaregratuite.ro

Alege orasul pentru o certificare
de competente profesionale

Targoviste: 0245.620.753
Ploiesti: 0244.523.068
Pitesti: 0248.221.530
Giurgiu: 0246.215.130
Alexandria: 0247.317.808
Calarasi: 0242.313.338
Brasov: 0268.310.373
Moreni: 0245.664.130
Slatina: 0249.434.515
Braila: 0339.401.539

Recomanda-ne prietenilor tai
pe Facebook!

Acte necesare pentru inscrierea
la un curs de calificare

• Buletin / Carte de identitate; *
• Certificat de nastere; *
• Certificat de casatorie; **
• Ultimul act de studiu; * +
• Dosar plic sau cu sina

* Documentele trebuie prezentate in copie xerox. Originalele se vor prezenta pentru verificarea conformitatii si se vor returna clientului.
** Doar in cazul schimbarii numelui in urma casatoriei.

inapoilamunca.ro © 2014 | Termeni si conditii de utilizare | Operator date cu caracter personal - Cod: 14457

Realizat si administrat de WebArtServices